Účinek složek na pleť - abecedně

03.06.2015 07:19

Jestliže nejsou v běžných obchodech, koupíte je ve specializovaných na zdravou výživu, na bylinky a také v některých lékárnách apod.

Abecední seznam bude podle zdejších potřeb textů nadále obnovován a doplňován.

Více podrobnosti o Bylinách, o potravních Složkách, vysvětlení odborných Termínů a pojmů lékařských, než se zde uvádí, najdete na našich specializovaných Webech: „Astro esoterická společnost“.

……………………………………………………………………………………………………..

A

B

C

D

E

F

G

H

Heřmánek - tiší a je protizánětlivý.

Hořčiny -     podporují vytváření trávicích šťáv, které zvyšují chuť, ale hlavně jsou potřebné k rozkladu a zpracování některých složek v potravě.

CH

I

J

Jogurt - je vhodný jako základ masek pro všechny druhy pleti.

K

Zrna kvinoy - obsahují prvky: Mg magnézium = hořčík, P phosforus = fosfor. Vitamíny A, E, D, F. Má proti stárnoucí účinky.

L

M

Mimóza – rostlina, která regeneruje, stabilizuje imunitní (obranný) systém pokožky a podporuje její ozdravování.

N

O

P

Q

R

S

Silice -  jsou libého zápachu (v medicíně podněcují tvorbu žaludečních šťáv, které jsou nutné k trávení přijaté potravy).

Sójové mléko -  regeneruje namoženou pleť od slunečního záření, zlepšuje elastičnost každé kůže  = pružnost a dodává novou vitální = životaschopnou energii. Působením přímo, nikoliv v jídle.

T

Třísloviny - působí svíravě, chrání před bakteriemi, snižují množství výměšků ze sliznic, omezují krvácení s drobných ranek a urychlují regeneraci poškozených tkání.

U

V

Vaječné žloutky - obsahují mnoho vitamínu E, F. Vyživují pokožku.

Verbena (rostlina) - má zklidňující a antiseptické účinky.

X

Y

Z

……………………………………………………………………………………………………………………..