Suchá pleť

11.06.2015 19:54

Informace jsou vhodné i při (všech) kožních onemocněních a resp. zdravé leč suché pleti.

Účinnou složkou, v takovém přípravku, je linolová kyselina, která působí protizánětlivě, podporuje prokrvení a hojení, mírní svědění, odstraňuje napětí přesušené kůže a napomáhá obnovit přirozenou kožní bariéru, která je u suché pleti porušena. Hojí trhlinky, chrání před UV a RTG zářeními. Krémy mají obsah látek (složení) uveden.

 

U některých krémů je kombinace látek taková, že výrobek navíc působí proti atopickému /probíhajícímu nyní/ ekzému a lupence. Obsahuje tekutý parafín, nenasycené mastné kyseliny, které se ve vodě jemně rozptylují. Krém očistí pleť a současně kůži pokryje olejovým filmem, jenž je ochrannou vrstvou do doby obnovení přirozeného tukového kožního pláště. Zabraňuje tvorbě šupin. Přidává se i do vany ku koupání a po umytí se už pleť ničím nepromašťuje.

 

Dnes již existují vedle krémů i koupelové oleje. V specializovaných či odborných prodejnách Vám poradí. Používají se k mytí stejně, jako každý koupelový olej. Nebo jej naneseme na vlhkou pokožku jako sprchový gel, necháme působit 5 minut a teprve pak se osprchujeme. Lázeň k odpočinutí a poležení je vhodná s teplotou do 37° C a doba koupele je obvykle do 20 minut. Vodu udržujte teplou přidáváním z kohoutu s horkou vodou. Má mít asi tak teplotu našeho těla. Koupelový olej ve vaně nevytváří mastný film na hladině, dobře emulguje /spojí k sobě a sbalí/ nečistoty.

 

A protože hygiena je běžná denní záležitost, nebude při takové péči vaše kůže strádat. Ba dokonce se dá očekávat zlepšení jejího zdraví a vzhledu.