Aspekty mezi astrologickými Znameními

15.01.2013 06:20

Beran, umístěn dle základního typu Horoskopu a to Mandaly, je přirozeně na AS a člověk se projevuje spontánně právě takový, jaký je, člověk je sám sebou.

 

1) Pokud se Horoskop pootočí a Beran se tím dostane do domu původně Raka, tedy 4.d. do místa tzv. rodiny, tedy do postavení o 90° dále od Ascendentu, označíme aspekt mezi AS a 4.d. čtverečkem a čteme, že jde o kvadrát #.  Beran je na svou původní pozici nyní v kvadrátu a Zrozenec se necítí už moc dobře, má silný dojem, že rodina ho velmi úzce omezuje. Z jeho vášnivého svobodného akčního chování se stává sešněrovaný člověk, v němž to vře.

 

2) Možná o něco lépe to je při postavení Berana v 10.d. Kozoroha, pokud se tam Znamením Horoskop s Beranem  natočil (u někoho, každý to máme různé). Přesto že mezi AS a 10.d. je opět dle Mandaly kvadrát, je tento únosnější. Má tam přece jen více šanci být v pohybu, např. opustit pracoviště, povolání a to i zcela a měnit je a s tím i lidí a projevy okolo sebe, prostředí i situace, což odpovídá jeho bujaré dobrodružství chtivé nátuře. Přesto, že jde také o kvadraturu, přesto tam může být dost sebou, mít vždy jinou společenskou masku a vzrušení. No, ale na společenské pravidla a zájmy jiných lidí bude narážet a proto se bude dostávat často opakovaně do problému a bude jimi konfrontován, dokud si mnohé neuvědomí. Ale to je pro Zrozence dobře, rozvine se v domě Kozoroha (v povolání, v otevřené společnosti) rychleji, než v domě Raka (omezené pravidly domácké malé společnosti).

 

3) Jinou problémovou konstelací je pro Berana setkání s kýmkoliv druhým, s jiným "já", s partnerem symbolizovaným naproti Váhami v 7.d. Jde o nejvzdálenější ZN k 1.domu, tedy k AS. Na DS v 7.d. se nebude cítit nic moc, protože natočením HO se dostává do situace, kdy se učí zažít si kultivované energie domu Vah a kterýkoliv partner či protějšek ho bude nutit akceptovat i jiná Já než JEHO vlastní já. A tak není div, že se mu brzy stane protipól nepříjemný, ztrácí se mezi druhými, ztrácí se nerad i sám sobě. Tím se může stát, že člověk s takovým pootočením HO, kdy je Beran umístěn v 7.d. si vytvoří dost nepřátel díky vlastním podnětům a nepůjde-li do sebe a nezmění-li sebe ve vnějším projevu a vztahu k lidem, nerozšíří své chování o vzdušnou toleranci, akceptaci, vstřícnosti, empatii a porozumění, bude vést bitvu s prohrami a bude proti sobě.

 

Ale, Beran musí zvítězit, to je pro něj naprosto potřebné, jen je třeba, aby porozuměl, že vítězíme nad sebou, nad děním světa nelze. Vítězstvím je to, že začne ovládat sebe, začne naslouchat ostatním a mnoho se od nich naučí o společenském chování. Pokud se to nenaučí, bude to mít v životě nesnadné. U tohoto Horoskopu jsou na AS  Váhy! Takový HO je zcela otočen naruby. A on má už na první dojem působit mile a diplomaticky.

 

Tím je naznačena krize mezi Znameními Hlavního kříže, a to mezi Beranem a Rakem, Beranem a Kozorohem, Beranem a Váhami, které jsou v opozici (nikoliv v kvadrátu jako předešlé).

 

Totéž obdobně můžete promyslet pro všech 12 ZN a 12 domů.